PSİKOLOJİK DESTEK HİZMETİ

Yaşlı ve engelli bireyler hem psikolojik hem de fiziksel özellikleri gereği desteğe ihtiyaç duyarlar, kendileriyle birlikte olan ve bakım veren kişilerle ilişkileri çok önemlidir. Problemlerin en aza indirilmesi için bakım merkezimizde psikologlarımız ilk aşamada kişiyi yakından tanımayı hedeflemektedir. Yaşlılarımızın ve engellilerimiz ruhsal özelliklerini ve sorunlarını bilmek, bu bireylere daha kolay ve doğru yaklaşımımızı sağlamaktadır.

Psikolojik Destek Hizmetimiz ile zaman içinde yaşlı ve engelli misafirimiz ve uzman psikolog arasında bağ kurması ve güven duygusunun oluşmasıyla bireyin sosyal hayata adapte olması ve yaşamdan keyif alması sağlanır. Misafirlerimizin kendisi gibi insanlarla bir arada olduğu sosyal ortamlarda hayatın daha dolu dolu yaşandığı ve hayat kalitesinin arttığı gözlemlenmiştir.

Bakım evimizde konuklarımız için çok yönlü ilgi odaklarının oluşturulması, zihinsel yeteneklerin geliştirilmesi ve aile dışı toplumsal ilişki kurmaları gibi konulara öncelik verilmektedir.